Calcule simple care ne arata ca este posibil sa avem note mai mici la simularea EN.

In anul 2022 cursurile au inceput in 5 septembrie. Simularea la limba romana a avut loc in 20.martie.2023, 196 zile intre inceperea cursurilor si simularea EN, perioada in care a putut fi asimilata si fixata o anumita cantitate de informatie. Numarul zilelor de vacanta in aceasta perioada a fost de 33 zile. Facind un calcul simplu ramin 163 zile de invatat.

In anul 2023 cursurile au inceput in 11.septembrie iar simularea la limba romana a avut loc in 5.februarie.2024, 147 zile de lucru. Zilele de vacanta in aceasta perioada au fost 32. Ca urmare au ramas 115 zile in care elevii sa invete si sa fixeze exact aceeasi cantitate de informatii ca in anul anterior.

Avem o diferenta de 48 zile in care elevii au invatat anumite lucruri.

De ce este important acest calcul?

Din simplul motiv ca in cele 48 zile (aproximativ o luna si jumatate) de scoala cantitatea de informatie acumulata de elevi  ar putea fi foarte mare. Stiind mai multe pot lua note mai mari.

Elevii scolii noastre s au mobilizat și au participat toți la această simulare, au acordat o mare importanță pregătirii. Astfel ne așteptăm să ne situăm pe locuri fruntașe la nivel județean.

Mai jos gasiti pentru comparatie subiectele la simularea la limba si literatura romana din anul 2023 si cea din anul 2024.